Καλώς ήρθατε!!!!

Ο,τι συζητάμε σ'ενα καφεδάκι.. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, τηλεοπτικά και άλλα πολλά θεματα..!!!

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΡΑΝΙΑΣ (S1ngles 1)


S1ngles 1, επεισόδιο 1, «Δυο πόρτες έχει η ζωή»

Σύντομο μαθημα για τον αριθμό δύο

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή έρχονται σε ζευγάρια. Το δύο είναι ο αγαπημένος μου αριθμός.

ΔΥΟ ήταν οι πρωτόπλαστοι που έφτιαξαν τον κόσμο. Δύο είναι οι όψεις κάθε νομίσματος. Δύο είναι τα καθίσματα στο αμάξι του Πέτρου. Δύο είμαστε ο Πέτρος κι εγώ. Το δύο είναι το αγαπημένο μου νούμερο.

Θεωρία 1
Οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ είναι σαν το τάβλι. Πόρτες, πλακωτό και φεύγα. Τα παιχνίδια εναλλάσσονται ανάλογα με τη φάση της σχέσης και τα άτομα που την απαρτίζουν. Όμως, όπως σε κάθε παιχνίδι, ένα πράγμα είναι βέβαιο: κάποιος κερδίζει, και κάποιος χάνει.

Θεωρία 2
Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ μας από έναν άντρα πρέπει να αντιμετωπίζεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινή μας αφόδευση: Πάτα δύο φορές το καζανάκι για να βεβαιωθείς ότι η κουράδα έχει φύγει μια και καλή.
http://www.youtube.com/user/fatsoula28#p/u/63/AFyIaKHXCns

Θεωρία 3
Το ΤΑΒΛΙ περιέχει κρυπτογραφημένους κώδικες κοινωνικά επιβεβλημένης συμπεριφοράς. Είναι πασιφανές ότι έχει κατασκευαστεί για να ευνοεί τις δυάδες.

Σύντομο μάθημα για τον αριθμό 1:
Το ΕΝΑ είναι ο αγαπημένος μου αριθμός. 
Ένα είναι το τιμόνι του αυτοκινήτου μου και με πηγαίνει όπου γουστάρω εγώ.
Ένα είναι το κλειδί της πόρτας μου, μοναδικό και χωρίς αντίγραφο.
Ένας είναι ο ένοικος του σπιτιού μου. ΕΓΩ. Χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Εντελώς μόνος.
Καμιά φορά όμως, όταν κάθομαι μόνος στο άδειο μου σπίτι με πιάνει μοναξιά. Κρατάει  λίγο, αλλά όταν συμβαίνει πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται πως ίσως η ζωή να μην είναι μια αλυσίδα από συναρπαστικές περιπέτειες και ίσως κάπου στον κόσμο υπάρχει κάποιος άνθρωπος για μένα. Και τότε αναρωτιέμαι αν αυτό το άλλο μου μισό υπάρχει, θα είμαι αρκετά τυχερός για να το συναντήσω? Αλλά μετά ανοίγω την τηλεόραση, και δεν το σκέφτομαι περισσότερο.



Επεισόδιο 3, «Η Μοιραία των αντιθέτων έλξις»
Θεωρία 6
Απ’ την πρώτη στιγμή που τα πρωτόνια αντίκρισαν τα ηλεκτρόνια, ενώθηκαν με έρωτα κεραυνοβόλο. Όμως, όπως όλοι ξέρουμε, ο κεραυνοβόλος ΕΡΩΤΑΣ μπορεί μερικές φορές να σε τινάξει στον αέρα.

Θεωρία 7
Τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ έλκονται και το ζωντανό παράδειγμα είμαι εγώ. Ήμουν ο πιο φυσιολογικός άνθρωπος στον κόσμο και σύγχρονος ο μεγαλύτερος μαλακομαγνήτης που υπήρξε ποτέ.

S1ngles 1, Επεισόδιο 4, «Τεστ πολλαπλών επιλογών; Και πως ξέρουμε αν διαλέξαμε σωστά;»
Ο άνθρωπος αντιμέτωπος με τ’ οποιοδήποτε ΔΙΛΗΜΜΑ έχει την τάση να κάνει την επιλογή που θα φέρει τα πιο καταστροφικά αποτελέσματα. Αν όμως η ζωή είναι ένα τέστ πολλαπλών επιλογών, κατά πόσο αυτές οι επιλογές είναι δικιές μας και κατά πόσο εξαρτώνται από τις επιλογές των άλλων;
S1ngles 1, επεισόδιο 5, «Σκηνές από 3 Σάββατα»
Θεωρία 8
Αναθεώρηση της θεωρίας no 3. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πραγματική ΕΥΤΥΧΙΑ πηγάζει μόνο απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό. Μερικές φορές, προέρχεται και από καλούς φίλους. Ιδίως όταν ξυπνάνε στις 7 το πρωί για να έρθουν μαζί σου στην Εκκλησία.
  
S1ngles 1, Επεισόδιο 7, «Σκελετοί στη ντουλάπα μας»
Μυστικά. Μικροί σκελετοί που κρατάμε καλά φυλαγμένους σε μικρά ντουλάπια. Μυστικά που κρατάμε από τους άλλους, είτε γιατί φοβόμαστε ότι θ’ αλλάξουν γνώμη για μας, είτε για να μην τους πληγώσουμε. Στην πραγματικότητα όμως, τα μυστικά πολλές φορές πληγώνουν περισσότερο από τις αλήθειες που προσπαθούμε να κρύψουμε πίσω τους.

Θεωρία 9
Ξέρεις ότι το προηγούμενο βράδυ έχεις πάει σε ένα πάρα πολύ καλό ΠΑΡΤΥ όταν:  Ξυπνάς με πόνο σ’ όλο σου το κορμί και έχεις ένα τεράστιο hang – over, όλοι σου οι φίλοι είναι επίσης χάλια, και κανείς δεν έχει κοιμηθεί σπίτι του. (http://www.youtube.com/user/fatsoula28#p/c/F434B049B3DEF917/6/xeR-YUifVpk)

Θεωρία 12 (40:25)
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν κρατάμε ΜΥΣΤΙΚΑ, είναι που νομίζουμε ότι αυτό θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Λάθος. Στην πραγματικότητα, κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα.



S1ngles 1, Επεισόδιο 8, «Η εποχή του φόβου»
Ζούμε σε μια κοινωνία μεγαλωμένοι στο φόβο, φανταζόμαστε περίεργες σκίες και τέρατα να κρύβονται κάτω απ’ τα κρεββάτια μας. Ο Φρέντι Κρούγκερ, ο Τζέισον, ο Κόμης Δράκουλας, τα ζόμπι και τ’ άλλα τέρατα των ιστοριών τρόμου, μας έδωσαν ατέλειωτες εφιαλτικές νύχτες. Οι ανεξήγητοι θόρυβοι τα βράδια, η προδοσία, η μοναξιά, η απόρριψη, ο θάνατος. Πόσο δική μας μπορεί να είναι μια ζωή γεμάτη από φόβους; Και μπορούμε πραγματικά να τους ξεπεράσουμε ή είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε για πάντα στην παγερή σκιά τους;

Κι έτσι απλά η εποχή του φόβου είχε πια τελειώσει. Άρχιζε μια καινούργια εποχή, που δεν ξέραμε ακόμα τι θα φέρει μαζί της. Το μόνο που ξέραμε ήταν πως δε θα φοβόμασταν πια.



S1ngles 1, Επεισόδιο 9, «Αμαρτίες γονέων…»
Στην αρχή ήταν το προπατορικό αμάρτημα και μετά ο Θεός έδιωξε το αγαπημένο δημιούργημα του από την Εδέμ, ο Κάιν είπε στον Άβελ: «Ας υπάγωμεν είς την πεδιάδα». Άρχισαν πόλεμοι, λιμοί, καταποντισμοί, αν λοιπόν όλοι μαζί ως ανθρώπινο γένος πληρώναμε ακόμα αμαρτίες γονέων, μήπως το ίδιο ισχύει και για τον καθένα ξεχωριστά;


Το πρωτότοκο της γης
Πέρασαν μέρες, πέρασαν βδομάδες, πέρασαν μήνες από τότε που ο Σαβαοθ οργίστηκε και έδιωξε μέσα από τον παράδεισο το ζευγάρι των πρωτόπλαστων ανθρώπων. Νέους κόσμους έκανε, παλιούς κόσμους χαλούσε, να χορτάσει τη χαρά της δημιουργίας ο ωκεάνιος νους του και η φλογερή του καρδιά. Ήθελε να τους ξεχάσει τους δύο καταραμένους, έκανε κιόλας πως δεν τους συλλογιότανε πια, πως δεν τον έμελλε το που βρίσκονται και πως τα περνούν. Όμως ο νους του ολοένα και πετούσε κατά κείνους. Πατέρας. Ο Σαβάοθ είπε επίσημα: «Ευλογημένη να ‘ναι τούτη η μέρα της συγχώρεσης, η μέρα του γυρισμού, να λογαριαστεί σα μια ακόμα μέρα μες στις εφτά της δημιουργίας. Γιατί σήμερα δημιούργησα τη συγχώρεση. Σηκώνω την αμαρτία από πάνω σας, θα σας κάνω πάλι αγνούς κι ανήξερους σαν τα πουλιά. Θα σας κάνω Άγιους σαν τους Αγγέλους, αθώους όπως ήσασταν πριν δαγκώσετε το μήλο της αμαρτίας και δείτε τη γύμνια σας.» «Όχι αυτό, έλεος, πατέρα.», βόγγισαν απελπισμένοι δύο άνθρωποι. «Αν αληθινά απόμεινε μέσα στην καρδιά σου μια στάλα έλεος για μας, άφησε μας να φύγουμε πίσω Πανάγαθε. Άφησε μας στο αμάρτημα που έγινε ο πλούτος της ζωής μας. Άφησε μας στη γνώση του Καλού και του Κακού, που έγινε πικρή σοφία μας. Άφησε μας στη γύμνια μας, που έλυσε τη μοναξιά του κορμιού μας. Συμπάθησε μας κύριε που κάναμε ένα νέο παράδεισο την κατάρα σου. Βρήκαμε την Εδέμ μας στον έρωτα και στη δημιουργική δουλειά. Μέσα στα δολερά λόγια του φιδιού ήταν μια νέα αλήθεια.» «Κι ο θάνατος; Τρελλα παιδιά; Λησμονήσατε το θάνατο που σέρνεται σα το φίδι πίσω από τα βήματα σας, από τη μέρα που χάσατε τον παράδεισο…» «Με τον έρωτα τον νικήσαμε και το θάνατο Κύριε». Η Εύα σήκωσε στα δύο της χέρια το δέμα που σφιγγε ως εκείνη την ώρα σφιχτά στο στήθος της. Μέσα στην αρκουδοπροβιά σάλεψε το μικρό τριανταφυλλίσιο ματάκι ενός παιδιού. Μέσα από το χαμόγελο του χαμογελούσαν όλοι οι αγγέλοι του παραδείσου. «Ευλόγισε το Πατέρα», ήτανε το πρώτο παιδί της Γης.

Υπάρχουν κάποια λάθη που πρέπει να γίνονται… Αν δεν χάναμε τον παράδεισο θα χάναμε την ελπίδα ότι θα τον κερδίσουμε. 


S1ngles 1, επεισόδιο 10, «… παιδεύουσι τέκνα»
Κατά βάθος είμαστε όλοι μας ΠΑΙΔΙΑ. Ζούμε σ’ έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνουμε και πάντα θέλουμε περισσότερα παιχνίδια απ’ όσα έχουμε. Κι αν το ρητό λέει «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» τότε αναρωτιέμαι: μπορούμε πραγματικά να μάθουμε από τα λάθη των προηγούμενων ή είμαστε καταδικασμένοι να τα επαναλάβουμε;

Θεωρία 13
Τα ΠΑΙΔΙΑ είναι τιμωρία. Η μεγαλύτερη απειλή των γονιών στα παιδιά τους είναι: «Δεν θα κάνεις κι εσύ παιδιά; Θα δεις». Τα παιδιά κάνουν δικά τους παιδιά, και πληρώνουν για όλη την ταλαιπωρία που προξένησαν στους γονείς τους. Αυτός ο φαύλος κύκλος ξεκίνησε απ’ τον ίδιο το Θεό: όλα ήταν μια χαρά, μέχρι που αποφάσισε να κάνει τον Αδάμ και την Εύα. Όταν αυτοί τον παράκουσαν, τι έκανε; τους τιμώρησε. Πώς του τιμώρησε; Τους έδωσε παιδιά. Και ερωτώ: Αν ο ίδιος ο Θεός δεν μπόρεσε να συμμορφώσει τα παιδιά του, πόσες ελπίδες έχουμε εμείς;

Θεωρία 14
Τα ΜΩΡΑ είναι χαριτωμένα και μυρίζουν όμορφα. Γι αυτό φρόντισε η φύση. Αλλιώς ποιος λογικός άνθρωπος θα έφερνε στον κόσμο ένα πλάσμα που κατουράει και χέζει συνέχεια συνήθως πάνω σου, καταπίνει ό,τι χωράει στο στόμα του με αποτέλεσμα να το τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στο νοσοκομείο, παρόλο που του έχεις αγοράσει παιχνίδια αξίας πάνω από 3.500.000 ευρώ, ποτέ δεν είναι ευχαριστημένο μέχρι να μπεις στη φυλακή από χρέη, κάνει περισσότερη φασαρία από τους Iron Meiden και τους Metallica μαζί, και κλαίει όλη νύχτα μέχρι να νοσηλευτείς για υπερκόπωση; Αν τα μωρά δεν έρχονταν σε αυτή την τρισχαριτωμένη συσκευασία, το ανθρώπινο είδος θα ήταν υπό εξαφάνιση. Όσο για μένα, ίσως και να ‘ταν καλύτερα.


S1ngles 1, επεισόδιο 11, «Η θεωρία της λακ»
Όλοι μας κουβαλάμε μέσα μας τα μικρά μας ΣΥΡΜΑΤΟΜΠΛΕΓΜΑΤΑ. Κρατούν τους άλλους μακριά και μας προστατεύουν, όμως, μερικές φορές τα συρματοπλέγματα γίνονται κλουβιά, χρυσά, τέλεια κλουβιά που μας φυλακίζουν κι αν δεν αφήσουμε μια μικρή τρύπα για να μπει και κάποιος άλλος, περνάμε τις ζωές μας μόνοι μας.

S1ngles 1, Επεισόδιο 12, «Μοναξιά μου όλα»
ΜΟΝΑΞΙΑ. Με τρομάζει η μοναξιά.. Πάντα με τρόμαζε... Για να είμαστε λιγότερο μόνοι κάνουμε σχέσεις, αναζητώντας στον άλλον το τέλος της μοναξιάς μας… Βάζουμε ανθρώπους στη ζωή μας για να εξορκίσουμε τη μοναξιά που μας ερημώνει… Όμως μερικές φορές το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αισθανόμαστε ακόμα πιο μόνοι... Και αυτή είναι η χειρότερη μοναξιά που μπορεί να υπάρξει! (S1ngles 1, ep. 12)

Θεωρία 16
Υπάρχουν 2 είδη ΜΟΝΑΞΙΑΣ: η πραγματική, και αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας. Η πραγματική μοναξιά, είναι όταν κανείς δεν σ’ αγαπάει. Κι αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας, είναι όταν υπάρχουν άνθρωποι που σ’ αγαπούν τριγύρω, αλλά εσύ δεν το βλέπεις. Μερικές φορές, είναι πιο εύκολο να βρεις κάποιον να σ’ αγαπήσει, απ’ το να συνειδητοποιήσεις ότι αυτός ο κάποιος ήδη υπάρχει.
(http://www.youtube.com/user/fatsoula28#p/c/7/zU_k5tTaL5s)



Θεωρία 17
Η ΜΟΝΑΞΙΑ είναι σαν την πείνα. Όπως ακριβώς η πείνα μας δημιουργεί την ανάγκη να φάμε για να μην πεθάνουμε, έτσι ακριβώς και η μοναξιά μας δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε ανθρώπους για να μη μείνουμε μόνοι.
(http://www.youtube.com/user/fatsoula28#p/u/55/reic2RnKzko)


S1ngles 1, Επεισόδιο 13, «Απρόοπτα»
Θεωρία 18
Η ΖΩΗ, είναι σαν να οδηγείς στην εθνική με μια κουβέρτα στο παρμπρίζ. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να σκάσει πάνω σου με 180 km/h.

Τα ΑΠΡΟΟΠΤΑ, είναι σαν να οδηγείς με μια κουβέρτα πάνω στο παρμπρίζ σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι έρχεται κατά πάνω σου με 180 km/h.

Θεωρία 19
Υπάρχουν 2 είδη ΑΠΡΟΟΠΤΩΝ. Αυτά που δεν έχουν συμβεί ακόμα και αυτά που έχουν συμβεί, αλλά δεν τα γνωρίζεις. Και τα 2 μπορούν να σε τσακίσουν, και να βρεθείς απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, αντιμέτωπος με καταστάσεις που ποτέ δε θα ‘θελες να ζήσεις.

S1ngles 1, Επεισόδιο 15 «Κατ’εικόνα και ομοίωσιν»
Είμαστε πραγματικά αυτό που δείχνουμε στους άλλους; Ξέρουμε πραγματικά τους ανθρώπους γύρω μας ή μήπως ξέρουμε μόνο την εικόνα που θέλουν να μας δείξουν;  Και μπορούμε να ξεφύγουμε από όλες αυτές τις εικόνες και να βρούμε ποιοι αληθινά είμαστε;



Θεωρία 20
Λένε ότι ο Θεός μας έφτιαξε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν. Είχες κι αυτός τόσα πρόβληματα όσα εμείς; Πολύ αμφιβάλλω…

Θεωρία 21
Όλοι έχουμε φτιάξει μια εικόνα για το ΤΕΛΕΙΟ και την κυνηγάμε. Μερικές φορές όμως, για να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι, πρέπει ν’ αφήσουμε αυτή την εικόνα στην άκρη και να προσπαθήσουμε απ’ την αρχή.

S1ngles 1, Επεισόδιο 16, «Θάρρος ή αλήθεια;»
Θάρρος ή αλήθεια; Εγώ δεν καταλαβαίνω το διαχωρισμό. Θέλει θάρρος για να πεις την αλήθεια κι ακόμα περισσότερο για να την ακούσεις. Γιατί η αλήθεια πονάει. Όμως μερικές φορές το ψέμα πονάει περισσότερο…

S1ngles 1, Επεισόδιο 17, «Χωρίς οικογένεια»
Θεωρία 23
Ζούμε τη ΖΩΗ μας χωρίς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ γιατί έχουμε γίνει πιο εγωιστές από ποτέ. Η οικογένεια, είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε ό,τι κι αν γίνει. Αλλά μερικές φορές οικογένεια, μπορεί να είναι και οι φίλοι μας.

S1ngles 1, Επεισόδιο 18, «Μα που πήγαν όλοι οι άντρες;»
Οι άντρες θα ΄πρεπε να ανακηρυχτούν προστατευόμενο είδος. Πρώτον, είναι λιγότεροι. Δεύτερον, γεννιούνται ελαττωματικοί. Τρίτον, αν εξαιρέσεις τους homosexual, τους bysexual, τους metrosexual, τους παντρεμένους, τους γυναικάδες, τους βαρετούς. Σου μένουν οι: ερωτευμένοι με τη μαμά τους, τη δουλειά τους, το ποδόσφαιρο. Αν αφαιρέσεις όλους αυτούς πόσοι μας μένουν; Να πω 12; Άντε 15. Ούτε 5.

S1ngles 1, Επεισόδιο 19, «Φαντάσματα από το παρελθόν»
Θεωρία 22
Οι πολύ σημαντικές ΣΤΙΓΜΕΣ στη ζωή μας, έχουν την τάση να τρέχουν εξαιρετικά γρήγορα. Αν όμως είχαμε ένα τηλεκοντρόλ και πατάγαμε το TV pause, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τα πράγματα πολύ καλύτερα, κι έτσι θα κάναμε λιγότερες βλακείες.

S1ngles 1, Επεισόδιο 20, «Happy end»
Τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους; Τι είναι αυτό που ονειρευόμαστε; Αγάπη; Επιτυχία; Γάμο και οικογένεια; Δόξα; Λεφτά; Κι αν τα αποκτήσουμε όλα αυτά θα γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι; Ο Όσκαρ Γουάιλντ έλεγε πως υπάρχουν δύο μεγάλες τραγωδίες στη ζωή: η μία είναι να μην πραγματοποιηθούν ποτέ τα όνειρα σου και η άλλη να πραγματοποιηθούν…

Θεωρία 24 (20:00)
Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι σαν ένα μπουκάλι κρασί που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Μας περιμένει να το ανοίξουμε και να το πιούμε. Αλλά εμείς έχουμε χάσει το ανοιχτήρι.


Εκείνο το Σαββατοκύριακο ήταν το πιο ευτυχισμένο της ζωής μου… Εκεί κατάλαβα ότι την ευτυχία μας την φτιάχνουμε εμείς… Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, αλλά τελικά εμείς αποφασίζουμε πόση σημασία θα τους δώσουμε… κυνηγάμε την ευτυχία σα να είναι ένα άπιαστο όνειρο, ενώ εκείνη βρίσκεται μπροστά μας σε μικρές, καθημερινές στιγμές. Στιγμές που κρατάνε λίγο, αλλά που αν τις εκτιμήσουμε θα γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι…

S1ngles 1, Επεισόδιο 21, «2/1» (τελευταίο επεισόδιο)
Θεωρία 21
Η ΖΩΗ είναι σαν ένα παιχνίδι με τραπουλόχαρτα. Ποτέ δεν ξέρεις τι χαρτί θα σου μοιράσει, και κανείς δεν παίζει το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Όμως ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να βγεις κερδισμένος.
(https://www.youtube.com/watch?v=Z3186yHIgBk&feature=related)


1 σχόλιο: