Καλώς ήρθατε!!!!

Ο,τι συζητάμε σ'ενα καφεδάκι.. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, τηλεοπτικά και άλλα πολλά θεματα..!!!

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Διακόσμηση εν μέσω "κρίσης";

Η απάντηση στην κρίση λένε όλοι ότι έρχεται από την καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα. Ισχύει όμως ή είναι φρούδες ελπίδες και μεταξωτές κορδέλες; Αποφάσισα να το ανακαλύψω κι έτσι άρχισα να ρωτάω γνωστούς και φίλους αν ξέρουν κόσμο που ξεκίνησε επιχείρηση μέσα στον καιρό της κρίσης. Οι περισσότεροι με ρωτούσαν αν είμαι τρελή και ποιοι θα ‘κάναν μια τέτοια κίνηση. Και όμως εγώ βρήκα τρείς φίλους που ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση και αποφάσισα να σας τους παρουσιάσω και να σας δείξω ότι τα πάντα είναι δυνατά αρκεί να υπάρχει θέληση για δουλειά και μεράκι. 


Το γραφείο λοιπόν ονομάζεται "Sk Design" και όπως καταλάβατε και από τον τίτλο ασχολείται με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων μαγαζιών και όχι μόνο. Βασικοί συντελεστές του εγχειρήματος η Σοφία Παύλου, ο Κωνσταντίνος Μπεκιάρης και η Σωτηρία Μανιάτη. Είναι διακοσμητές, αγαπάνε πολύ τη δουλειά τους και είναι δημιουργικοί. Έχουν φαντασία και αυτό φαίνεται άλλωστε και από τους χώρους που έχουν σχεδιάσει μέχρι τώρα. Ιδού και μερικά δείγματα τους:

Μecca (Κορυδαλλός)


Katia Shoes (Νέα Ιωνία)

De la Luz (Μικρολίμανο)

Mirrir (Κορυδαλλός)
 
Mecca (Μικρολίμανο)

Ας μας πουν όμως και μερικά πράγματα οι ίδιοι…


Πως αποφασίσατε να ανοίξετε επιχείρηση μέσα σε τόσο δύσκολους καιρούς;
Γνωριζόμαστε χρόνια και νιώσαμε την ανάγκη να στεγάσουμε τη φιλιά και τη συνεργασία μας ,δε σκεφτήκαμε την κρίση, γιατί πάνω από όλα μας αρέσει αυτό που κάνουμε και το κάνουμε με πολύ μεράκι και αγάπη.
Πιστεύουμε πως μια παρέα όπως εμείς με κοινά όνειρα και ιδέες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, γιατί αναζητούμε συνεχώς υλικά και ιδέες που χαμηλώνουν το κόστος, έτσι ώστε να είναι προσιτό σε όλους το να ανανεώσουν το χώρο τους χωρίς υπέρογκα ποσά.


Οι δουλειές πως πάνε γενικά; Η αγορά κινείται;
Τα πραγματα είναι δύσκολα στην αγορά, γιατί ο κόσμος φοβάται να επενδύσει την συγκεκριμένη περίοδο και όλοι αναζητούν τρόπους να ρίξουν το κόστος.
Η ειδικότητα μας για κάποιους είναι είδος πολυτελείας. Στην πραγματικότητα, όμως, για έναν επαγγελματία είμαστε το εργαλείο για την ανανέωση του χώρου του, ενώ για ένα ιδιώτη οι ιδέες μας μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο, ξεχωριστό και λειτουργικό περιβάλλον για να ζει.
Εμείς αποδεικνύουμε πως όλοι μπορούν και δικαιούνται να έχουν όμορφους χώρους και μέσα στην κρίση.

Τι είναι αυτό που ζητάνε περισσότερο οι πελάτες από την επιχείρηση; Διακόσμηση εσωτερικών χώρων μαγαζιών ή σπιτιών;
Στην Ελλάδα η χρήση επαγγελματία για την διαμόρφωση του σπιτιού μας δεν είναι ευρέως διαδεδομένη και νομίζουν πως είναι για λίγους.
Παλιότερα ο τομέας που ειχε μεγαλύτερη ζήτηση ήταν αυτός των μαγαζιών και λιγότερο των οικιών, κάτι που έχει ανατραπεί πλέον, λόγω του ότι όλοι εξαιτίας των εξαντλητικών ρυθμών της ζωής μας επιδιώκουμε να ζούμε σε ένα χώρο που μας χαλαρώνει και μας ηρεμεί. Θέλουμε να είναι υψηλής αισθητικής και να τον διακρίνει εργονομία, λειτουργικότητα και μοναδικότητα σχεδιασμού.

Και τέλος μας δίνουν και μια συμβουλή:
Τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν διακοσμεί τον προσωπικό του χώρο;
Ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες μας θα πρέπει να είναι ευχάριστος, άνετος και λειτουργικός. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι ότι κάθε χώρος μπορεί να είναι χρήσιμος, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά σχεδιαστικά και με σωστές πινελιές χρωμάτων που αποτελούν προσωπική επιλογή, μια και το ''διακοσμώ'' σημαίνει εντάσσω κομμάτι του ''είναι'' μου.

Όπως βλέπετε υπάρχει κόσμος που μπορεί και εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που υπάρχουν και μπορεί και δημιουργεί… Στο χέρι μας είναι να μην το βάλουμε κάτω αλλά να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μπορούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου