Καλώς ήρθατε!!!!

Ο,τι συζητάμε σ'ενα καφεδάκι.. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, τηλεοπτικά και άλλα πολλά θεματα..!!!

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Διακοπές στη Λευκάδα χωρίς αμάξι...

Όλοι λένε ότι αν δεν πας σε νησί με αμάξι δεν το γυρνάς όλο και δεν το βλέπεις, όπως θα πρεπε. Ε λοιπόν εγώ έχω βαλθεί να σας αποδείξω το αντίθετο και να σας ξεναγήσω σε ένα πανέμορφο νησί με εξωτικές παραλίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο τις αντίστοιχες της Χαβάης.
Καλως ήρθατε στη Λευκάδα!!!!!

Πώς θα φτάσω????

Ξεκινάμε απο τα απολύτως βασικά για το ταξίδι μας στη Λευκάδα χωρίς αμάξι.. Εν αντιθέσει με τους λοιπούς οδηγούς θα ξεκινήσω την ξενάγηση μου με το πώς φτάνουμε στη Λευκάδα και με ποιόν τρόπο.

Μια υπεροχη λέξη που θα σας συντροφέυσει απο την αρχή μέχρι το τέλος των διακοπών σας στη Λευκάδα και για να είμαι ειλικρινής και μέχρι την επιστροφή σας στο σπίτι σας είναι το ΚΤΕΛακι...





Το καλό με τη Λευκάδα είναι ότι αν και είναι νησί δεν χρειάζεται να περάσει και να διασχίσει κανείς τη θάλασσα με καράβι, μιας που η υποθαλάσσια γέφυρα που τη συνδέει με την Ήπειρο

και η πλωτή γέφυρα



που κίνειται όποτε χρειάζεται να περάσουν τα καράβια, τα ιστιοπλοϊκά κλπ., απαλάσσουν τον ταξιδιώτη απο το επιπλέον κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που στην παρούσα φάση ένεκα οικονομικής κρίσης είναι φωτιά και λαύρα.

Περνουμε λοιπόν το ΚΤΕΛ μας απο την Θεσσαλονίκη ( υπάρχει καθημερινά ένα δρομόλογιο με αναχώρηση στις 10 το πρωί, που κάνει περίπου 5 ώρες και το εισιτήριο στοιχίζει περίπου 25 ευρώ) ή την Αθήνα (σόρρυ επιπλέον πληροφορίες θα πάρετε απο τα ΚΤΕΛ του Κηφισού) και στις 3 η ώρα περίπου καταφτάνουμε στην Λευκάδα.

Που θα μείνω???

Επόμενη ερώτηση κρίσιμη για ένα μέρος, που πας χωρίς αμάξι είναι: "που θα μείνω?". Ο πλέον συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης σας θα είναι το ΚΤΕΛ, επομένως η καλύτερη επιλογή θα είναι να μείνετε στην πόλη της Λευκάδας, προκειμένου να έχετε μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογών με τα λεωφορεία και να μη χρειαστεί να μετακινείστε το βράδυ για τη διασκέδαση σας, καθότι τα περισσότερα μπαράκια βρίσκονται στη Λευκάδα, άντε και λίγο στο Νυδρί.

Θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Λευκάδα, ίσως τα περισσότερα να βρίσκονται περιφερειάκα, στον Αγιο Νίκητα, στον Άγιο Ιωάννη, στη Λυγιά, στη Νικιάνα κλπ., αλλά εγώ, είπαμε, προτείνω Λευκάδα για πολλούς και κυρίως χρηστικούς λόγους. Έχω να σας προτείνω όμως και κατάλυμα. Studio Kartanos (26450 25918, 26450 21090),



10 - 15 λεπτά το πολύ απο τον πεζόδρομο της Λευκάδας, σουπερ τιμές (60€ το τετράκλινο), ησυχία, και φιλόξενοι ιδιοκτήτες!! Θέλετε κάτι παραπάνω??? Δε νομίζω..!!

Παραλίες

Οι πλέον διάσημες παραλίες του νησιού είναι το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί και το Κάθισμα.
Πάμε να τις πάρουμε μια μια και να σας ξεναγήσω σε αυτές.

Πρώτος σταθμός Πόρτο Κατσίκι.


Οι περισσότεροι θα σας πούν οτι στο Πόρτο Κατσίκι δεν πας με λεωφορείο, που όντως ισχύει, αλλά μόνο με αμάξι, που δεν ισχύει... Ναι ναι καλά ακούσατε δεν ισχύει...
Μόνο που αν ρωτήσετε όλη τη Λευκάδα πως θα πάτε, δε θα βρεθεί άνθρωπος να σας απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα του πως πάτε στο Πόρτο Κατσίκι και στους Εγκρεμνούς με καΐκι. Όλοι θα σας προτείνουν να πάτε με την ημερήσια κρουαζιέρα που πάει Κεφαλονιά και Ιθάκη, αλλά εγώ είμαι εδώ για να δώσω τη λύση και τα φώτα μου... Όσον αφορά την κρουαζιέρα θα τα πούμε παρακάτω...

Για όποιον λοιπόν δεν έχει αμάξι ή απλά δε θελει να κατέβει τα 100 σκαλοπάτια στο Πόρτο Κατσίκι και τα 300 στους Εγκρεμνούς υπάρχει και η λύση με το καϊκι.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Ξεκινάς απο τη Λευκάδα στις 9, παίρνεις το ΚΤΕΛ για Βασιλική, κάνεις περίπου 1,5 ώρα και απο το λιμάνι της Βασιλικής παίρνεις το καΐκι (κατι σαν θαλασσιο ταξι φαντασου) που ξεκινάει στις 11, σε αφήνει είτε στο πόρτο Κατσίκι είτε στους Εγκρεμνούς, κάνει 1,5 ώρα για να φτάσει στον προορισμό και στοιχίζει 10€ για Πόρτο Κατσίκι και 12€ για Εγκρεμνούς. Σταθμεύει στους Εγκρεμνούς και σε παίρνει πίσω γύρω στις 4.30 το απόγευμα για να είστε στο λιμάνι της Βασιλικής γύρω στις 18.00. Κοινώς έχεις 3-4 ολόκληρες ώρες για να απολαύσεις το μπάνιο σου!!!

Και αφού έφτασες, καιρός να απολαύσεις το θέαμα....


Μια υπέροχη παραλία με γαλάζια νερά όμοια με αυτά που βλέπουμε στις ταινίες βρίσκεται μπροστά σου έτοιμη να σου χαρίσει ένα υπέροχο μπάνιο στα δροσερά νερά της... Μπορεί εμείς να είμασταν τυχερές φέτος και τα νερά να ήταν απλά δροσερά και όχι παγωμένα, πάντως το μπανιο όπως και να χει το ευχαριστιέσαι υπέρ του δέοντος. Η παραλία είναι οργανωμένη με ελάχιστες ξαπλώστρες απ'όσο είδα, καντίνα υπάρχει πάνω, και απαγορεύεται ο ελλιμενισμός σκαφών στην παραλία. Αν όμως δε διαθέτετε ομπρελίτσα και δεν πάτε αρκετά νωρίς για να βρείτε, τότε η παραλία που χωρίζεται με ένα βράχο από την κύρια που θα σας αφήσει το καράβι, ίσως σας προσφέρει τη σκία σας εώς ότου αλλάξει κατεύθυνση ο ήλιος....


______________________

Επόμενος σταθμός: Εγκρεμνοί. Το τοπίο λίγο πολύ το ίδιο, μόνο που η παραλία εδώ είναι πολύ πολύ μεγαλύτερη,



οι ξαπλώστρες πολύ περισσότερες και η καντίνα για τα απαραίτητα ποτά, καφέδες κλπ. στο ίδιο σημείο που θα σας αφήσει το καΐκι.


Στο σημείο υπάρχουν παντού πινακίδες να μην αφήνετε τα σκουπίδια σας εκεί, και απ'οσο κατάφερα να παρατηρήσω αυτό όντως συνέβαινε. Αν ωστόσο θέλετε να πετάξετε τα σκουπίδια, και δεν μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας, ο τύπος στην καντίνα πολύ πρόθυμα θα σας βοηθήσει να τα ξεφορτωθείτε και να μην λερώσετε παράλληλα και το περιβαλλον...

Επίστροφή στη Βασιλίκη λοιπόν για να πάρουμε το ΚΤΕΛ της επιστροφής... Ουπς, ασχημα νεα παίδες!! Επιστρέψατε στις 18.00 και θα πρέπει να πάρετε αναγκαστικά το τελευταίο λεωφορείο που φεύγει απο τη Βασίλική στις 21,00 το βράδυ. Και μέχρι τότε τι κάνουμε είναι η απορία σας ε??? Σας έχω λύση και γι αυτό!!! Ένα υπέροχο μπανάκι στην παραλία της Βασιλικής που αποτελεί τον κατεξοχήν προορισμό των wind-surfers με φυσικό άνεμο που επιτρέπει στους λάτρεις των θαλάσσιων σπόρ να λάβουν μέρος και στα φεστιβάλ wind surfing που λαμβάνουν χώρα κατα καιρούς στην περιοχή.

Πηγή: http://www.xn--mxaaicze5e.net/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7.html

Η παραλία είναι πολύ ωραία, βέβαια λίγο άβολη, καθοτι το βοτσαλάκι κάτω δε βοηθάει να στρώσεις με άνεση την πετσετούλα σου, αλλά έλα μωρέ τώωωωρα ένα ακόμα μπάνιο είναι...!!!!
Μετά στάση για φαγητό στην Βασιλική και επιστροφή στο ΚΤΕΛακι μας για τη Λευκάδα!! Ταβέρνα δεν έχω να προτείνω, καθότι φάγαμε το κλασσικό σουβλάκι που γίνεται όπως στην Αθήνα με άφθονο τζατζίκι, αλλά οι γνωρίζοντες (καλή ωρα η αφεντιά μου) απέφυγαν να βάλουν το γιαουρτοσκορδιον, οι υπόλοιπιοι πάλι δεν ήξεραν, δε ρώταγαν?? χαχα

Άλλη παραλία υπέροχη και πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη το Κάθισμα. Μια απέεεεεραντη παραλία που νομιζεις οτι δε γεμίζει ποτέ.



Τα beach-bar της περιοχής, το copla και το λεγόμενο τεντομάγαζο


που πινακίδα δεν είδα για να σας πω το όνομα του, με τις πολλές ξαπλώστρες τους έκαναν το μπάνιο απόλαυση και να ευχαριστιέσαι τη θάλασσα στο έπακρο.

Για τους λάτρεις της πισίνας στο beach bar copla υπάρχει και πισίνα καθώς και ωραιότατο τζακούζι!!!



Μετά όμως σας έχω κι άλλη πρόταση. Επειδή δεν έχετε κουραστεί πολύ μέχρι τώρα και επειδή αντέχετε και το βλέπω, θα πάρετε το ΚΤΕΛακι σας και θα επιστρέψετε στον Άγιο Νικήτα για μια βουτιά!! Κατηφορίζετε το δρόμο εκει που σας αφήνει το ΚΤΕΛ και τσουπ βρεθηκατε στην παραλία!! Αν δεν σας αρέσει η παραλία μπροστά στις καφετέριες προχωρείστε στα δεξία σας και θα βρεθείτε σε αυτήν την υπέροχη παραλία



Ο Αγιος Νικήτας είναι ένα υπέροχο γραφικό ψαροχώρι που μπορεί κανείς να φάει, να πιει τον καφέ του, να κανει το μπάνιο του αλλά και να κάνει κάτι εντελώς καινοτόμο. Απο τον Αγιο Νικήτα ξεκινάει καραβάκι που πηγαίνει στην παραλία "Μυλος" που δεν υπάρχει βέβαια κάτι εκεί, όπως καντίνα, ξαπλώστρες κλπ. αλλά το τοπίο μας είπαν ότι ήταν μαγευτικό αλλά χρόνος για να πάμε δεν απέμεινε οπότε δεν έχω να δώσω περαιτέρω πληροφορίες. Βασίζομαι απλα στις πληροφορίες των Λευκαδιτών που οι συγκεκριμενοι σε ο,τι μας είπαν έπεσαν μέσα!!

Στο Νυδρί τα πράγματα ήταν όπως ακριβώς μου τα περιέγραψαν. Εχει ταβέρνες, τουριστικά και αυτό είναι όλο. Όχι αυτό που ψάχνω εγώ προσωπικά, το αυθέντικο και το ωραίο. Γουστα είναι αυτά βέβαια, οπότε περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Κρουαζιέρα

Οι περισσοτεροι Λευκαδίτες θα προσπαθήσουν να σας πείσουν για τις κρουαζιερες σε κεφαλονια, Ιθάκη, Σκορπιό και για άλλες που πάνε Παξους, Αντιπαξους. Εγω θα σας πω μονο να είστε προσεκτικοί και να μην περιμενετε να είστε άνετοι με το χρόνο. Η κρουαζιερα που γίνεται για Κεφαλονια και Ιθάκη και λεγεται ότι κανει κανεις μπανιο στους Εγκρεμνους και Πορτο Κατσικι, ειναι στους Εγκρεμνους για μιση ώρα, μετά επιβίβαση στο πλοίο, στην Κεφαλονιά δεν ειχαμε στη διαθεση μας ουτε μια ώρα και στην Ιθάκη στο Κιόνι περίπου 1,5. Μετά πηγαίνει στη σπηλία του Παπανικολή στο Μεγανήσι και καταλήγει στο Σκορπιό για μπάνιο.
Το εισιτηριο στοιχίζει 15€ και για μένα προσωπικά ήταν πολύ τουριστικό και κουραστικό όλο αυτό για να το ξανάκανα, αλλά εφόσον το ήθελε η παρέα πήγαμε και περάσαμε και σούπερ.

Το Φισκάρδο ήταν πανέμορφο

και η γνωστη σε όλους μας απο τις εκπομπές μαγειρικής Τασία ήταν εκεί έξω έτοιμη να καλωσορίσει τους πελατές της.




Το Κιόνι είναι ενα μικρό ψαροχώρι της Ιθάκης και όχι το κεντρικό λιμάνι, παρ'ολα αυτά είναι πολύ γραφικό και πανέμορφο!!!



Μπορεί να μην έχει οργανωμενη παραλία για να βουτήξει κανείς παρά μόνο στο λιμάνι , αλλά τα νερά είναι όντως πεντακάθαρα. Οι περισσότεροι αράζανε σε καμια ταβέρνα για φαγητό κι εμείς δεν αποτελέσαμε εξαίρεση, έστω κι αν το φαγητό το δικό μας ήταν λιτοδιαίτο καθοτι προσέχαμε και τη σιλουέτα μας τρομαρα μας!!


Eστιατόρια

Όπως καταλαβατε απο φαγητό στη Λευκάδα δεν εχω να σας προτείνω. Ενα έχω μόνο να σας προτείνω και ένα να σας πώ να μην πάτε, γιατι εγώ προσωπικά δεν ευχαριστηθηκα φαγητο στη Λευκάδα. Υπεροχο φαγητο το "Παει καιρός" με καρέκλες που παραπέμπουν σε παλιούς ηθοποιούς, ψάρια, ορεκτικά και κρεατικά που ξεφεύγουν απο τα συνηθισμένα, σε φυσιολογικές τιμές θα έλεγα!!


Εκει που θα σας έλεγα να μην πάτε είναι η πιτσαρία Gustoso έστω κι αν τη δείτε γεμάτη, μην πέσετε στην παγίδα που πέσαμε κι εμείς... Ενα πράγμα που δε μ'αρεσει είναι να ρωτάω τον/την σερβιτόρα να μου εξηγήσει ένα πιάτο, να μην καταλαβαίνει γρι απ' ο,τι της λέω καθοτι μη ελληνιδα, να μην μου απαντάει σαφώς στην ερώτηση μου και εν τελει το πιατο που καταλήγει μπροστα μου να μην έχει καμια σχεση με αυτό που παρήγγειλα. Γιατι αυτο που χρειαζεται ενα μαγαζί για να θεωρηθεί καλό είναι να είναι γευστικό το φαγητό, να έχει καλή εξυπηρέτηση, λογικές τιμές και να σέβεται τον πελάτη. Και το μαγαζί αυτό δεν τηρούσε ούτε ένα απ'αυτά καθοτι τα μανιταρια πορτσινι που δυστυχως γι αυτους δεν ειμασταν ανιδεοι ηταν ωραιοτατα μανιταρια κονσερβας. Σορρυ κυριοι αλλα ξερω να ξεχωριζω κάποια βασικα πραγματα... Αnyway, προχωραμε παρακάτω!!!

Για περισσότερες πληροφορίες για εστιατόρια πατήστε εδώ!

Ζαχαροπλαστεία - Καφέ - Φούρνοι

Παγωτατζίδικα θα βρεί κανείς στον πεζόδρομο της Λευκάδας τουλάχιστον 2. Ειναι υπέροχα και τα 2, αλλά ονόματα καρδιά μου δε θυμάμαι οπότε θα μου συγχωρήσετε το Αλτσχαιμερ που χτύπησε νωρίς την πόρτα μου. Όσον αφορά τους φούρνους, ενας πολύ ωραίος είναι στην Ηρώων Πολυτεχνείου τον κεντρικό δρόμο της Λευκάδας, δίπλα στο φαρμακείο απέναντι απο τη στάση για τα ΚΤΕΛ.

Διασκέδαση

Το βράδυ η Λευκάδα ντύνεται με τα καλά της και η διασκέδαση παίρνει άλλες διαστάσεις..!!! Το μαγαζί που μας τράβηξε την προσοχή είναι ο "Διαυλος" για τη μουσική του, τον κόσμο του και την ατμόσφαιρα που εξεπεμπε το μαγαζι γενικα!!!! Να πατε είναι σουπερ!! Υπαρχουν βέβαια και άλλα μαγαζιά στην παραλιακη που δεν είναι δύσκολο να τ'ανακαλυψετε καθοτι ειναι το ενα διπλα στο άλλο και σας περιμενουν για ξενυχτι και χτυπημα μεχρι πρωιας.

Νομιζω ο οδηγός μου φτάνει επιτελους στο τέλος του, αρκετά σας κούρασα και ελπίζω τουλάχιστον να περάσετε κι εσείς όσο καλά πέρασα κι εγώ φέτος!!!

Το άρθρο αφιερωμενό στις κοπελιές με τις οποίες περάσαμε φέτος τις διακοπές μαζί: Λιλή, Λίνα, Ελένη αφιερωμενο το αρθρο σε σας τσουπρες!!!

17 σχόλια:

  1. Το αρθράκι σου με γέμισε νοσταλγία και επιθυμία να ξαναεπισκεφτώ αυτό το μαγικό νησί! Μπράβο κορίτσι, τέλειο είναι!

    ΥΓ. Και για όποιον πάει και με αυτοκίνητο μη ξεχάσει να επισκεφτεί τα Πλατύστομα, ένα μικρό χωριουδάκι πάνω στο βουνό με μία και μοναδική ταβέρνα στην οποία θα φάτε εξαιρετικό και φτηνό φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενδιαφέρουσα παρουσίαση :-)

    από Βασιλική μπορείς επίσης να πάρεις καραβάκι και για την κοντινή παραλία "Αγιοφύλι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζινακι, ευχαριστω πολύ!! Χαιρομαι πολυ που σ'αρεσε!! Και οι περαιτερω πληροφοριες εννοειται καλοδεχούμενες!!

    Δημήτρη,ευχαριστω πολύ! :-)
    To Αγιοφυλι δεν προλαβαμε να το ανακαλύψουμε.. Next time!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται πολύ ωραίο μέρος, μαγευτικό νησί. Πολύ ωραία τοπία, πολύ ωραίες φωτογραφίες... Ζηλεύω...! Μάλλον θα είναι ο επόμενος προορισμός μου... Ευχαριστούμε πολύ για όλες τις πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ξερεις απο τι προβλημα με εβγαλες.
    μερες τωρα προσπαθουσα να οργανωθω αλλα λογω του οτι δεν εχουμε στην παρεα αυτοκινητο δυσκολευομουν.
    τι περιοδο πηγες και ειχε 60 ευρω το τετρακλινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν είχα πάει εγώ ήταν καταμεσής το καλοκαίρι, Ιουλιο για την ακρίβεια! Χαιρομαι αν βοηθησα εστω και στο ελαχιστο! Κάνε ενα τηλεφωνο στον Καρτανο, δεν ξερω αν τα νοικιαζει ολο το χρόνο αλλά είναι πολύ καλός! Καλά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...εάν πάτε Λευκάδα, αξίζει να επισκεφθείτε το χωριό Εξάνθεια, όπου έχει μια καταπληκτική ταβέρνα, η ΡΑΧΗ, με υπέροχο +οικονομικό φαγητό. Απίστευτη θέα από το μπαλκόνι τους, εκεί βρήκαμε κ την ξακουστή ΦΑΚΗ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ κ ντόπιο κρασί, όλα παραγωγής τους!!!!!Εμείς πάντως το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρα πολύ κατατοπιστικό το κείμενο σου!!! Αν και αναχωρώ για Λευκάδα 16 Ιουλίου, με αυτοκίνητο, θα τιμήσω τις επιλογές σου όσον αφορά τον γαστρονομικό τομέα καθότι ένθερμος οπαδός του είδους!! Επέλεξα ως τόπο διαμονής το Νυδρί καθώς βρίσκεται στο μέσον του νησιού. Βέβαια απέχει αρκετά από Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνούς αλλά δεν με αποθαρρύνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kataras i leukada ontos kai xwris amaksi einai koukla giati exei mesa na metakinithis opou theleis...........kai deuteron se euxaristoume poli gia ta kala sou logia gia to paei kairos kai sinexizoume na prospathoume gia to kalitero dinato..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ!!!!!!! ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΩ GOOGLE ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΙΚΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ! ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΩΡΕΣ - ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΚΙΟΥ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Η αλήθεια είναι ότι το πιο δημοφιλές άρθρο του blog είναι κατά γενική ομολογία το συγκεκριμένο!! χεχε Δεν πιστεύω οτι θα έχουν αλλάξει και πολύ τα δρομολόγια και οι τιμές.. Πάντως μην κάνεις τον κόπο να ρωτήσεις πως να πας με καικι στους Εγκρεμνούς γιατί οι περισσότεροι δε θα σε διαφωτίσουν, εκτός κι αν το έχουν μάθει πια οτι πηγαίνει καΐκι από τη Βασιλική.. χαχαχαχα Καλά να περάσεις και αν έχεις νεότερες πληροφορίες μην ξεχάσεις να μας φέρεις τα νεότερα!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. να'σαι καλά !σ'ευχαριστώ! η αληθεια είναι ότι μόνο από το δικό σου άρθρο σου βρήκα πληροφορίες για το συγκεκριμένη διαδρομη με καίκι!ουτε ο επίσημος ιστότοπος της λευκάδας δε διευκρινίζει το θέμα!και γενικά πουθενά αλλού στο internet
    καλα να περάσεις κι εσύ ό,τι κι αν κάνεις, όπου κι αν πας! :-) alexandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλεξάνδρα, γι αυτό αποφάσισα να το γράψω στο site γιατί οπου κι αν ρωτούσαμε στη Λευκάδα, όλοι μα όλοι μα όλοι μας λέγανε οτι μόνο με την κρουαζιέρα μπορείς να πας σε Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνούς (όπου και πήγαμε,απλά δε σ'αφήνουν πολύ ώρα). Ελπίζω να μην έχει αλλάξει κάτι και να μη σε πάρω στο λαιμό μου.. Καλά να περάσεις!!! Και αν έχει αλλάξει κάτι, αναμένω πληροφορίες!!! Ααα και πάρε και κανα τηλέφωνο από τα καίκια καλού κακού αν μπορείς, έτσι για να το βάλουμε στις πληροφορίες!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΟΒΕΡΟ ΑΡΘΡΟ! ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!!! Μου φάνηκε πολύ κατατοπιστικό γιατί είχα αγχωθεί για το που να μείνουμε και πως να πάμε στις παραλίες χωρίς αυτοκίνητο... Ευχαριστώ και πάλι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μη λέω τα ίδια, αλλά πολύ βοηθητικό το άρθρο σου. Μια διευκρίνιση μόνο θα ήθελα, αν θυμάσαι αν έχει απο Λευκάδα για την παραλία ''Κάθισμα'' λεωφορείο και το τιμή εισητηρίου. Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. para polu kalo arthro. sugxarhtiria. me voithise polu. prwth fora paw lefkada. xairetismata apo patra!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά εμείς Λευκάδα φάγαμε πολύ καλά...ένα θα σας πω...Ταβέρνα "Γιωργαλάκης".Εκπληκτική ταβέρνα σε ένα χωριουδάκι,την Εύγηρο, με φανταστική θέα στη Κεφαλλονια και στο ακρωτήρι,προς τα νότια του νησιού.
    Φάγαμε κουνέλι στιφάδο,κόκορα κρασάτο,φέτα φρέσκια απο τα χεράκια της Βούλας,κολοκυθοκεφτέδες...το τζατζίκι και ο μουσακάς τα σπάνε!!Μας έφεραν και δυο μεζέδες απο "φρυγαδέλι"(συκώτι αρνιού τυλιγμένο σε μπόλια,ψημένο στη σούβλα..ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ!!!) παραδοσιακό των επτανησίων.Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και μπακλαβάς κέρασμα!!

    Και ναι η παραλία Μύλος αξίζει όσο τίποτα!!

    Οσοι θέλετε πάντως να αποφύγετε την βαβούρα και το πολύ "τουριστικό" κλίμα σας προτείνω τα Σύβοτα της Λευκάδας.Γραφικό ψαροχώρι.Το ερωτευτήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή