Καλώς ήρθατε!!!!

Ο,τι συζητάμε σ'ενα καφεδάκι.. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, τηλεοπτικά και άλλα πολλά θεματα..!!!

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Θεατρική κριτική ή ευχαριστώ στο Δήμο;

"Συμβολαιογράφος" της Εμμανουέλας Αλεξίου και του Γιώργου Καραμίχου (διασκεύη από το διήγημα του Νίκου Βασιλείαδη)


Συνήθως οι κριτικές μου φιλοξενούνται από τη θεατρική μου στήλη παρέα με την Κατερίνα στο  http://tralala.gr/monimes-stiles/theatro, αλλά κάτι που αυτή τη φορά είναι δύσκολο να προλάβουμε όλες τις παραστάσεις κάτι που μ'αυτήν εδώ την παράσταση συνέβη κάτι αλλόκοτο... Δεν μπορώ να κρατηθώ από το να μη γράψω στο blog μου για αυτήν την παράσταση...
Καταρχάς, είναι ένα δείγμα, ότι πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν σ' έναν δήμο αν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις... Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στους υπεύθυνους της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, που προσέφεραν το θέατρο για τις παραστάσεις, που έφεραν ένα "εναλλακτικό" έργο, που δεν είναι μια απλή εμπορική κωμωδία... Ένα ευχαριστώ που το εισιτήριο στους καιρούς που ζούμε ήταν πολύ οικονομικό για όλους... Ένα ευχαριστώ για μια πόλη που μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αναγεννιέται από τις στάχτες της.. Κάτι οι συνδέσεις με την Ryanair κάτι η νέα πνοή που δίνεται στο νέο δημαρχείο με ποικίλες εκδηλώσεις..
Και μετά απο όλα αυτά να φτάσω και στην παράσταση, γιατί γι αυτήν θέλω να μιλήσω κυρίως... Νομίζω τουλάχιστον..

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

"Φτιαξε το δικό σου χαρταετό"

 

Δημιουργικό κάλεσμα στα παιδιά της πόλης απευθύνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μία εκδήλωση για τους μικρούς και μεγάλους δημότες της πόλης,  το πρωί του Σαββάτου  5 Μαρτίου, στον εξωτερικό χώρο του νέου δημαρχείου.

Εμψυχωτές και παιδαγωγοί της καλλιτεχνικής παιδαγωγικής ομάδας «Σχεδία στην πόλη»  θα συνεργαστούν με τα παιδιά και τους γονείς τους  για να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό χαρταετό, να φτιάξουν αποκριάτικες μάσκες, να χορέψουν στο μεγάλο πολύχρωμο γαϊτανάκι που θα στηθεί  στο νέο δημαρχείο, να διασκεδάσουν με μουσική από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου και dj set.