Καλώς ήρθατε!!!!

Ο,τι συζητάμε σ'ενα καφεδάκι.. Πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, τηλεοπτικά και άλλα πολλά θεματα..!!!

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Xορός κατω απ'τα αστέρια...

Δυο μολις μέρες μετά την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, η Θεσσαλονίκη φόρεσε τα καλά της και υποδέχθηκε στη Μονή Λαζαριστών μια βραδιά tango διαφορετική απο τις υπόλοιπες.Οι tangueros της πόλης μας κλήθηκαν να χορέψουν και να διασκέδασουν υπό το φώς των αστεριών σε μια υπαίθρια milonga που διοργάνωσε η Μονή Λαζαριστών σε συνεργασία με τη σχολή χορού Tango Room - Music Workshop. Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό και πέρα από τις συνηθισμένες φιγουρες των ερασιτεχνών, υπήρχε και αντίστοιχο show από τους δασκάλους και τους μαθητές της σχολής χορού.
Υπήρχε όμως και ζωντανή μουσική από τους Loco de Atar στη βραδιά που κύλησε όμορφα με γνωστές κλασσικές μελωδίες του Carlos Gardel και άλλων μουσικών της δεκαετίας του 1930. Μουσική έπαιζε όμως και ο Παναγιώτης Σαχίδης, ο ιδιοκτήτης του Tango Bar στη Θεσσαλονίκη, που άνοιξε τις πόρτες του το 2007, "έτσι για να έχουμε κάπου να χορεύουμε..."Το tango για τους λάτρεις του δεν ειναι απλά ένας χορός, είναι μουσική, ελευθερία, κίνηση, πάθος, όπως έλεγαν και οι Tango Fire σε παράσταση τους "it is sex with the legs"..
Το tango αγαπητοί αναγνώστες προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιας και εξελισσεται ταχύτατα στην πόλη μας, το μόνο που περιμένει είναι εσάς να το ανακαλύψετε...

Το άρθρο αφιερωμένο σε δυό ψυχές που περιμέναν όλο το βράδυ να χορέψω δυό χορούς και να φύγουμε... Αφιερώμενο στις κολλήτες μου, Λιλή και Λίνα... Κοπελουδες muchas gracias!!!

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Διακοπές στη Λευκάδα χωρίς αμάξι...

Όλοι λένε ότι αν δεν πας σε νησί με αμάξι δεν το γυρνάς όλο και δεν το βλέπεις, όπως θα πρεπε. Ε λοιπόν εγώ έχω βαλθεί να σας αποδείξω το αντίθετο και να σας ξεναγήσω σε ένα πανέμορφο νησί με εξωτικές παραλίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απο τις αντίστοιχες της Χαβάης.
Καλως ήρθατε στη Λευκάδα!!!!!

Πώς θα φτάσω????

Ξεκινάμε απο τα απολύτως βασικά για το ταξίδι μας στη Λευκάδα χωρίς αμάξι.. Εν αντιθέσει με τους λοιπούς οδηγούς θα ξεκινήσω την ξενάγηση μου με το πώς φτάνουμε στη Λευκάδα και με ποιόν τρόπο.

Μια υπεροχη λέξη που θα σας συντροφέυσει απο την αρχή μέχρι το τέλος των διακοπών σας στη Λευκάδα και για να είμαι ειλικρινής και μέχρι την επιστροφή σας στο σπίτι σας είναι το ΚΤΕΛακι...Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Σαμοθρακη: Ο ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές διακοπές και κάμπινγκ..!

Αν δεν ανήκεις στο χώρο της αριστεράς, κοινοβουλευτικής και μή, η αλήθεια είναι ότι ίσως χρειαστείς λίγο παραπάνω χρόνο απο το κανονικό για να προσαρμοστείς στη Σαμοθράκη, τους ρυθμούς της και τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.. Άπαξ και το συνηθίσεις όμως, θα απολαύσεις σίγουρα και εγγυημένα, όλα αυτά που σου προσφέρει απλόχερα το νησί: ηρεμία, γαλήνη, ησυχία, άγρια φύση και λίγες παραλίες που όμως αρκούν για να σε ξεκουράσουν και να σου προσφέρουν ένα δροσερό μπάνιο στη θάλασσα.!

Σαμοθράκη=φύση, βουνά, ρέματα, πεζοπορία και φυσικά βάθρες... Τι είναι οι βάθρες?? Φυσικές πισίνες που δημιουργούνται απο μικρούς ή μεγάλους καταρράκτες μέσα στα βουνά και μπορεί ο καθένας να περπατήσει μέχρι εκεί για να κολυμπήσει μέσα σ'αυτές και φυσικά για να απολαύσει το θέαμα..

Οι πιο γνωστές βάθρες λένε ότι βρίσκονται στο ρέμα του Φονιά, και οι πιο δύσκολες θα συμπλήρωνα εγώ, συγκρίνοντας το ρέμα του Φονιά με τη Γριά Βάθρα.
Οι πληροφορίες για το Ρέμα του Φονιά λέγανε για περπάτημα μισής ωρας με 40 λεπτά, εμείς επειδή δεν είμαστε και σούπερ αθλητικοί τύποι το κάναμε μιαμιση ώρα..!! Βεβαία βγάλαμε και τις απαραίτητες φωτό, βλέπαμε τη φύση κλπ. Σκοπός όπως λένε είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός, ειδικά όταν έχεις και μια ρίξη μηνίσκου να προσέξεις.. ;-)